Min Första Bil

Opel Rekord Coupé 1966.

Modell L-6. 6-cylindrig radmotor på 100 hk.

 

I januari 1975 köpte jag min första bil.

Jag bodde formligen i bilen de första veckorna. En kväll när jag som vanligt cruisade på stans gator, som på den tiden inte var enkelriktade eller gågator, och vid den här tidpunkten var folktomma. Körde jag hemåt och upptäckte att det var en till vaken. En flicka som jag sett i något sammanhang gick där alldeles ensam. Jag svängde in och frågade: Kan det vara så att vi två har samma väg hem, samtidigt, så får du åka?

Hon hoppade direkt in i min Rekord med rött helt framsäte och sa: Men jag har inte bråttom. Så vi körde några varv till och bekantade oss med varandra. Efter en stund bjöd hon hem mig på te. Det var extra spännande att följa med henne hem, eftersom min gamla klasslärare ägde huset.

När vi fikat och kände oss ännu mer bekanta, så bestämde vi oss för att köra en sväng till! När bilen började rulla så lutade jag mig försiktigt åt hennes håll och hon gjorde det samma. Och där i mitten av sättet mötes vi i en smaskig Puss!

När jag tittade upp från denna underbara upplevelse, hade en lyktstolpe gått in o ställt sig mitt i vägen! Innan jag hann reagera tryckte den in kylaren och med en öronbedövande smäll tog färden tvärt stopp!

Självrisken o reparationerna landade på 3000 kronor. Vilket var mycket 1975, då bensinen bara kostade en krona. I dagens värde torde det var uppskattningsvis 30 tusen.

Vilken dyr Puss! Och vad skulle resten kosta?

Den Goda Nyheten är att jag så småningom gifte mig med en fantastisk kvinna o har tre underbara barn.      -Men det kostar!

Kommentera här: